Vaša pitanja u svezi programa AS Kompenzacije...
 Vaša pitanja 
 
Općenito o programu Pitanja inozemnih korisnika Održavanje programa i garancije
Registracija programa Tehnička pitanja i rad s programom Greške u programu
     

OPĆENITO O PROGRAMU

Može li vaš program samostalno - na osnovu podataka iz moje baze računovodstvenih podataka i mojih dužnika/vjerovnika - predlagati moguće kompenzacijske krugove i iznose za prijeboj?
 
Ovo što pitate bila je, zapravo, izvorna ideja koja stoji iza izrade ovog programa (prije gotovo 6 godina), no pošto je namjera programa bila da se ponudi na korištenje širokom krugu tvrtki, računovodstvenim uredima i obrtima - takvo što tehnički nije moglo biti isprogramirano.

Gotovo svaka tvrtka ili računovodstveni ured koristi drugačije robno-novčane ili knjigovodstvene programe, tako da bi naš program morao biti - ako želi imati detaljan uvid u financije relevantne tvrtke - 100% kompatibilan sa svakim takvim programom (programskim jezikom) i njegovom bazom podataka, i još k tome, na neki način, direktno internetom povezan s bazama podataka poslovnih partnera... a to, na žalost, jednostavno nije izvedivo ni s tehničke niti sa sigurnosne strane.

Da bi korisnicima, ipak, što više olakšali "zatvaranje kruga" i pretraživanje vlastite unesene baze podataka kompenzacija, cesija, vjerovnika, dužnika...- najbolje što smo mogli napraviti jest ugradnja opcije filtriranja podataka (u programu je aktivirate 'klikom' na ikonicu "lijevka" - vidi sliku dolje) pomoću koje "filtrirate" vlastitu bazu podataka izvršenih kompenzacija, asignacija i sl. - sukladno odabranim parametrima (vjerovnik, iznos, sudionik, datum, status i i dr.).

Jednostavno filtriranje unesenih podataka

Svakako isprobajte tu opciju u DEMO verziji programa.

"Filtriranjem podataka" se brzo dolazi do potencijalnih sudionika nove kompenzacije, a iznos kompenzacije ionako morate dogovoriti direktnim kontaktom sa sudionicima.

Tvrtke koje koriste program AS Kompenzacije poručuju nam da im ta (i mnoge druge) programske opcije uvelike olakšavaju posao.

U svakom slučaju, nadamo se da ćete se i sami uvjeriti kolika je razlika rada s ovim programom naspram vođenja kompenzacija, cesija i asignacija "ručno".


NA VRH STRANICE


Imaju li kupci starijih verzija programa popust pri kupnji nove verzije i na koliko računala mogu instalirati program?
 
Svi postojeći kupci programa - bez obzira o kojoj se kupljenoj verziji radi - imaju trajan ("doživotni") popust od 50% na kupnju svake sljedeće verzije programa iz istog razreda!

Što to, konkretno, znači?

Primjerice, ako ste kupili verziju programa AS Kompenzacije © za jednog (1) korisnika, imate popust od 50% na kupnju najnovije verzije AS Kompenzacije © za jednog korisnika. Dakle, spomenuti popust ne vrijedi i za druge verzije programa!

No ako vam se ukaže potreba za verzijom koja mora podržavati rad s većim brojem korisnika od one koju trenutno koristite, odobrit ćemo vam 20% popusta za njenu nabavku!

Program možete instalirati na sva računala u svojem vlasništvu ili vlasništvu tvrtke.

NA VRH STRANICE

Postoji li vremensko ograničenje korištenja programa?
 
Ne postoji nikakvo vremensko niti bilo koje drugo ograničenje na korištenje programa AS Kompenzacije © i AS Kompenzacije PLUS ©.

NA VRH STRANICE

Prije kupnje programa željela bi ga isprobati - možete li mi dostaviti njegovu "DEMO" verziju?
 
Ovdje možete preuzeti DEMO verzije programa za jednog (1) korisnika.

DEMO verzija ne razlikuje se od originalne verzije!

U DEMO verziji neke su funkcije limitirane i ista ne podržava rad u višekorisničkom (multi-user) okružju, ali je program i dalje dovoljno funkcionalan da možete ocijeniti njegovu praktičnu vrijednost.

Iako je program vrlo jednostavan za korištenje, može se desiti da ipak negdje "zapnete".

U tom slučaju pogledajte u programski sustav pomoći ('klik' mišem na opcije "OSTALO > Pomoć" na samom vrhu ekrana ili samo pritisnite gumb "F1" na tipkovnici).

Ako u sustavu pomoći ili na ovim web stranicama ne pronađete zadovoljavajući odgovor na vaše pitanje ili problem, uputite nam e-mail. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.

NA VRH STRANICE

Dolazite li demonstrirati program kod potencijalnog kupca?
 
Demonstracija rada programa koja se odvija unutar radnog vremena i u prostorijama klijenta najčešće ne poluči željene rezultate, a i putovanje radi demonstracije programa često je skuplje od vrijednosti samog programa.

Uzevši sve to u obzir, odlučili smo ponuditi DEMO verzije programa koje svatko zainteresiran može jednostavno preuzeti i detaljno proučiti.

Program je toliko jednostavan za korištenje da će svatko - tko je ikada radio u programu Word ili Excel - za par minuta "pohvatati" sve najvažnije "konce".

A ako negdje i "zapnete" - pitajte nas!

NA VRH STRANICE

Kakav je način plaćanja programa?
 
Program se plaća po ponudi / predračunu. Račun za program šaljemo naknadno poštom najkasnije u roku od 14 dana od datuma kupnje programa.

Program naručite ovdje.


NA VRH STRANICE

Može li više djelatnika - s različitih računala - istovremeno raditi u programu i pristupati njegovoj bazi podataka?
 
Programi imaju mogućnost mrežnog rada, dakle više korisnika (vaših djelatnika) istovremeno može raditi u programu.

Nudimo Vam dvije "više-korisničke" verzije:
verzija do maksimalno 3 korisnika i verzija za neograničeni broj korisnika - tako da možete odabrati onu verziju koja najviše odgovara potrebama vaše tvrtke.

Ako nakon kupnje verzije za tri (3) korisnika zatrebate verziju za neograničeni broj korisnika - odobrit ćemo Vam popust od 20% na njenu nabavku!

NA VRH STRANICE

Moram li nakon kupnje/narudžbe programa preuzeti neki drugi program ili ćete mi vi poslati originalnu verziju programa?
 
DEMO verzija programa je originalna verzija programa sa 'zaključanim' opcijama - tako da ne morate preuzimati (niti vam mi moramo slati) neku drugu programsku verziju nakon kupnje.

Registracijom programa DEMO verzija postaje regularna verzija bez ograničenja!

U slučaju narudžbe višekorisničke verzije (multi-user), poslat ćemo vam link s kojeg ćete preuzeti višekorisničku verziju sa svim potrebnim instalacijskim uputama kako bi i tu verziju mogli isprobati PRIJE kupnje programa!

NA VRH STRANICE

TEHNIČKA PITANJA I RAD S PROGRAMOM

U DEMO verziji programa, prilikom pregleda kompenzacijskog kruga, na listi sudionika ne vidim na početku i na kraju kompenzacijskog kruga ime tvrtke koja je i pokrenula taj kompenzacijski krug, već vidim samo ostale sudionike. Zašto je to tako?
 
Da, u kompenzacijskim krugovima (prilikom pregleda sudionika kompenzacijskog kruga) nije na ekranu "vidljiva" tvrtka koja je zapravo i pokrenula kompenzaciju, već samo ostali sudionici kruga. To je izvedeno tako radi bolje preglednosti kruga i lakše manipulacije s ostalim sudionicima kompenzacije.

Tu tvrtku, koja je "pokrenula" kompenzaciju, u DEMO verziji smo nazvali: "TEST FIRMA d.o.o." (detalje o njoj možete pronaći na listi "PARTNERI"). Kada nabavite punu verziju programa, tada će vaša tvrtka "zauzeti mjesto" umjesto "TEST FIRMA d.o.o.".

Naravno, prilikom ispisa (na ekran ili na papir) kompenzacijski krug je kompletan i svi sudionici - zajedno s tvrtkom koja je i pokrenula kompenzaciju - bit će ispisani na kompenzacijskom obrascu.

NA VRH STRANICE

Naručio sam višekorisničku (multi-user) verziju programa i primio sam link s kojeg sam preuzeo verziju za server i verziju za klijentska računala, zajedno sa uputama za instalaciju.

Običan sam korisnik računala - nisam informatičar - mogu li sam uspješno instalirati tu višekorisničku verziju?
 
Više od 80% instalacija višekorisničke verzije (za tri i za neograničeni broj korisnika) prođe bez ikakvih problema; a program su uspješno sami instalirali razni profili ljudi koji nisu informatičari niti napredni računalni korisnici.

Uputa za instalaciju verzije koja koristi Firebird bazu podataka je toliko jednostavna i detaljna da instalacija u pravilu prolazi bez problema.

No, ponekad instalacija ne prođe glatko. Najčešće je razlog što se uputa za instalaciju ne slijedi točno; ili je posrijedi neki drugi razlog koji nema veze s našim programom.

No najbolje je da prilikom instalacije bude prisutna STRUČNA osoba (sistem administrator / informatičar) koji poznaje rad s vašom uredskom mrežom i SERVEROM te programe koji su na njemu instalirani.

Ako je vaša tvrtka smještena u Zagrebu ili u njegovoj okolici - možete angažirati našeg tehničara za instalaciju programa. Usluga instalacije na adresi korisnika bit će naplaćena po važećem cjeniku.

Naša pomoć pri instalaciji putem e-maila je, u pravilu, besplatna - no postoje situacije koje zahtijevaju naš dodatni angažman i takvo što ćemo naplatiti prema važećem cjeniku.

Bit ćete unaprijed upozoreni kada će naša pomoć prilikom instalacije biti naplaćena i koliko.


NA VRH STRANICE

Preuzeo sam DEMO verziju, ali ona ima .zip ekstenziju - kako instalirati i pokrenuti program?
 
Radi sigurnosnih postavki servera i "firewall" zaštite korisnika od strane internet operatera, odlučili smo instalacijsku verziju programa ponuditi u .zip (komprimiranom) formatu.

Ako koristite novije Windowse (XP, Vista i 7) tada .zip datoteku možete "raspakirati" ovako:

1.) Desni "klik" na instalacijski fajl kompenz_demo_setup.zip
2.) Iz padajućeg izbornika odaberete: Extract All...
3.) Otvara se Extraction Wizard Windowsa...
4.) "Kliknete" NEXT
5.) Odaberete fascikl na računalu gdje želite da se arhiva raspakira
6.) Instalaciju programa pokrećete "klikom" na kompenz_demo_setup.exe

Korisnici starijih Windowsa koji nemaju instaliran neki program za raspakiranje .zip arhive, mogu besplatno preuzeti i koristiti program 7-zip sa sljedeće adrese:

http://www.filehippo.com/software/compression/

NA VRH STRANICE

Kako napraviti sigurnosnu kopiju (BACK-UP) svih unesenih podataka?
 
Isključivo je odgovornost korisnika za sigurnost svih unesenih podataka tijekom rada s programom. Bazu podataka korisnik programa mora osigurati od neovlaštenog kopiranja ili od bilo koje druge maliciozne intervencije na istoj!

Apeliramo da se redovito rade sigurnosne kopije unesenih podataka - što češće, to bolje!

Kako napraviti sigurnosnu kopiju svih unesenih kompenzacija, cesija, asignacija i partnera?

Ako vaša verzija programa koristi FIREBIRD bazu podataka, napravite sljedeće:

Na Vašem računalu, ili na SERVERU ako koristite višekorisničku verziju, locirajte fajl
kompenz.fdb, ako program niste instalirali na neku drugu lokaciju, isti se treba nalaziti ovdje:

C:\Program Files\AS kompenzacije\db

Zatim, kopirajte fajl: kompenz.fdb (to je vaša baza svih unesenih podataka) i spremite na sigurno mjesto i na različitu lokaciju od originala (npr. eksterni HDD, Flash memory stick, CD/DVD...)

-------------------------------------------------------

Ako vaša verzija programa koristi MS SQL bazu podataka, napravite sljedeće:

Napravite sve isto kao i u gornjem opisu, jedino što ćete u db fasciklu imati druga dva fajla koja morate kopirati i spremiti na sigurno, to su:

kompenz.idf i kompenz.mdf

NA VRH STRANICE

Na SERVERU imam instaliranu staru Firebird bazu (stariju od verzije 1.5) - može li vaš program raditi na mojoj opremi?
 

AS kompenzacije radi s verzijom baze Firebird 1.5.

Ako je na vašem serveru instalirana starija verzija baze Firebird, molimo vas da prije kupnje višekorisničke verzije konzultirate vašeg informatičara ili tvrtku koja vam je prodala program koji u svojem radu koristi tu stariju bazu.

Naime, prelazak sa stare na noviju verziju Firebird baze moglo bi narušiti rad već instaliranih programa koji koriste tu stariju bazu (npr. knjigovodstveni programi). U svakom slučaju - prije kupnje našeg programa, raspitajte se o mogućim posljedicama prelaska na noviju verziju baze.

NA VRH STRANICE


Kupio bih višekorisničku verziju - kako prije kupnje provjeriti da na mom SERVERU nije instalirana InterBase baza podataka koja radi probleme u radu vašeg programa?
 
Ako na vašem serveru već imate instaliranu InterBase bazu podataka (koju koristi neki drugi program, npr. knjigovodstveni programi), nažalost tada ne možete koristiti naš program.

Kako bi prije narudžbe provjerili imate li na serveru instaliranu InterBase bazu podataka - najbolje da upitate vašeg sistem administratora / informatičara, ili osobu koja vam održava informatičku opremu/programe.

Ako ste malo bolje upućeni u rad s računalom, predlažemo vam da sami na serverskom računalu pogledate u Control panel gdje bi trebala stajati ikona InterBase baze podataka. Ako ikona postoji - imate instaliranu InterBase bazu.

NA VRH STRANICE

Zašto u programu ne mogu promijeniti naziv mog poduzeća?
 
To je način zaštite programa od neovlaštenog kopiranja i garancija da će jedino vama - koji ste program i kupili - on biti u potpunosti funkcionalan.


NA VRH STRANICE

Već dugo koristimo vaš program, no željeli bi da formular kompenzacijskog kruga sadrži i broj telefaksa svakog sudionika u "lancu".
Je li to moguće izmijeniti?
 
Da, to je moguće izmijeniti!

Ako bi željeli da kompenzacijski obrazac ima neke dodatne elemente (npr. ispis br. telefaksa kod svakog sudionika u "lancu") - mi ćemo na osnovi vaše želje prilagoditi poseban .rpk fajl kojim jednostavno možete izvršiti promjenu izgleda obrasca.

Nakon što primite odgovarajući .rpk fajl, da bi promijenili izgled elemenata obrasca za kompenzacije morate ga još samo "ubaciti" u program.

Postupak je sljedeći:

1.) Pokrenete program
2.) 'Kliknete' na gumb "PODEŠAVANJE"
3.) U novo otvorenom prozoru 'kliknete' na gumb "Unos update-a"
4.) Na Vašem disku locirajte .rpk fajl koji sadrži odgovarajuće formatiranje i elemente obrasca kompenzacijskog kruga kojeg smo Vam poslali
5.) 'Kliknete' na gumb "OK"
6.) 'Kliknete' na gumb za izlaz (X)
7.) Na pitanje: "Želite li spremiti promjene?", 'kliknete' na "DA"

Izgled i elementi obrasca za kompenzacije sada su promijenjeni u skladu s vašim potrebama.

NAPOMENA:
Svaka promjena izgleda ili elemenata programskih obrazaca naplaćuje se po važečem cjeniku.

NA VRH STRANICE

Mogu li ispisati formulare ako na računalu nemam instaliran Microsoft Office, već koristim OpenOffice uredski paket?
 
Program od verzije 1.22 podržava ispis formulara i za korisnike OpenOffice uredskog paketa.

Prilikom ispisa samo odaberite da se ispis vrši preko OpenOffice programa.

NA VRH STRANICE

ODRŽAVANJE PROGRAMA I GARANCIJE


Kako je riješeno održavanje programa?
 
Prije svega, molimo Vas da se pročitate ŠTO TOČNO SPADA u ODRŽAVANJE PROGRAMA:

Održavanje programa je PONOVNA uspostava normalnog rada programa AS Kompenzacije © ili AS Kompenzacije PLUS © na ispravnoj računalnoj opremi korisnika!

U održavanje programa NE SPADAJU radnje koje NEMAJU veze s programom AS Kompenzacije © ili AS Kompenzacije PLUS © - i mi iste NISMO DUŽNI obaviti.

Primjeri radnji koje NE SPADAJU U ODRŽAVANJE su sljedeći:


> preinake baza podataka nekih drugih programa za korištenje u programu AS Kompenzacije © ili AS Kompenzacije PLUS ©;

> briga oko izrade i čuvanja sigurnosnih kopija unesenih podataka korisnika;

> prilagodba/promjena/popravak drugog instaliranog softwarea te hardwarea na opremi korisnika;

> obavještavanje korisnika o zakonskim promjenama u svezi provedbe kompenzacija, cesija i asignacija (po saznanju o eventualnim zakonskim promjenama u svezi poslovanja putem prijeboja, mi ćemo obavijestiti sve naše korisnike, ali promptno praćenje zakonskih promjena nije naša obveza niti dužnost - pa stoga spomenuto i ne može spadati u ODRŽAVANJE programa);

> računovodstveni savjeti o poslovanju putem kompenzacija, cesija i slično također NE spadaju u održavanje programa;

U održavanje programa također NE SPADA prilagodba niti promjena/ugađanje postojećih funkcija programa AS Kompenzacije © i AS Kompenzacije PLUS © prema željama korisnika! Ako želite da postojeći program dodatno prilagodimo vašim potrebama, to postaje novi poslovni projekt.


Rokovi za besplatno održavanje programa su sljedeći:

>
za verziju programa AS Kompenzacije © i AS Kompenzacije PLUS © za jednog (1) korisnika - održavanje je besplatno u roku od 30 dana od datuma računa;

> za verziju programa AS Kompenzacije © i AS Kompenzacije PLUS © za tri (3) korisnika - održavanje je besplatno u roku od 45 dana od datuma računa;

> za verziju programa AS Kompenzacije © i AS Kompenzacije PLUS © za neograničeni broj korisnika - održavanje je besplatno u roku od 60 dana od datuma računa

Održavanje programa bit će obavljeno prvenstveno putem interneta (e-mail, Skype...) ili telefona. Ako to nije moguće - a tvrtka se nalazi na širem području grada Zagreba - tada ćemo doći do vas. Terensko održavanje ne spada u besplatno održavanje te će biti naplaćeno po važećem cjeniku.

NAKON ISTEKA ISKAZANIH ROKOVA, USLUGA ODRŽAVANJA (terensko ili "on-line") BIT ĆE NAPLAĆENA PO VAŽEĆEM CJENIKU!

Formatiranje izgleda obrasca kompenzacija/cesija/asignacija prema željama korisnika ili njihovo dodatno ugađanje naplaćujemo po važećem cjeniku.

Svaki kupac programa AS Kompenzacije © može uvijek - bez obzira kada je program kupljen - dobiti besplatan savjet o korištenju ugrađenih funkcija programa.

Podsjećamo vas da je, prema Ugovoru s krajnjim korisnikom, isključiva obveza korisnika programa raditi redovite sigurnosne kopije podataka unesenih u programsku bazu. Vlasnik ili distributer programa ne snosi nikakvu odgovornost za izgubljene podatke bez obzira na uzrok!

NA VRH STRANICE

Zašto su rokovi BESPLATNOG održavanja tako kratki (od 30-60 dana)?
 
Razlog zašto su rokovi za besplatno održavanje tako kratki jest taj što se 100% poteškoća pri uspostavi normalnog rada programa otkloni u prvih 7-10 dana rada programa na opremi korisnika; dakle, rokovi i ne moraju biti dulji.

Sada se možete zapitati: pa zašto onda besplatno održavanje programa nije neograničeno?

Besplatno održavanje programa nije neograničeno zato što nakon određenog vremena korištenja programa zna doći do grešaka u radu programa koje su uzrokovane vanjskim faktorima na koje mi ne možemo utjecati.

Primjeri tih "vanjskih faktora" su:

- neovlašteno brisanje i/ili neovlaštena intervencija na neku od komponenata programa;
- djelovanje malicioznih programa na računalima korisnika;
- reinstalacija operativnog sustava od strane korisnika;
- naknadna instalacija software-a koji remeti rad programa AS Kompenzacije;
- strujni udar, kvar na računalu i sl.

Uspostavu normalnog rada programa AS Kompenzacije © i AS Kompenzacije PLUS © nakon takvih problema - naravno ako je to uopće moguće - bit će naplaćeno po važećem cjeniku.

Podsjećamo vas da je, prema Ugovoru s krajnjim korisnikom, isključiva obveza korisnika programa raditi redovite sigurnosne kopije podataka unesenih u programsku bazu i brinuti se o sigurnosti unesenih podataka.
Vlasnik ili distributer programa ne snosi nikakvu odgovornost za izgubljene i/ili otuđene podatke bez obzira na uzrok!

Nitko vam ne može u potpunosti povratiti izgubljene podatke iz baze ako je došlo do kvara hard-diska, strujnog udara i sl.

Stoga, apeliramo na vas da redovito radite sigurnosne kopije vaše baze podataka i da se brinete o sigurnosti iste!


NA VRH STRANICE

U slučaju potrebe održavanje programa, dolazite li u tvrtku koja je kupila program?
 
Održavanje programa ćemo prvenstveno nastojati obaviti internetom (e-mail, Skype, Remote Access...) ili telefonom. Takav način pokazao se kao najbolji od kad je ujesen 2006. godine program izašao na tržište.

Ako u tome ne uspijemo - a vaša tvrtka se nalazi u gradu Zagrebu ili njegovoj neposrednoj okolici - doći ćemo do vas. Terensko održavanje ćemo naplatiti po važećem cjeniku.

Glavni razlog zašto nastojimo održavanje izvršiti isključivo "off-site" je sljedeći:

Mi prodajemo program - mi ne pružamo opću informatičku podršku tvrtkama koje koriste naš program!

"Terensko" održavanje opreme i programa klijenta vrše za to ovlaštene tvrtke i servisi - a mi se u njihov posao želimo što manje miješati.

Naime, ima slučajeva kada se ispostavi da je za pokretanje našeg programa (višekorisnička verzija) potrebno izvršiti značajne preinake na računalnoj opremi korisnika (bilo na hardwareu ili softwareu). U takvom slučaju, taj zahvat mora obaviti tvrtka koja i inače pruža informatičku podršku dotičnom klijentu - jer ista najbolje poznaje korisnikovu opremu i programe.

U svakom slučaju, mi ćemo tijekom takvih poslova biti u vezi s tvrtkom koja vam pruža informatičku podršku, a u "lakšim" slučajevima ćemo sami putem interneta ili telefona izvršiti potrebno održavanje.

Napominjemo da nakon isteka roka za besplatno održavanje, zadržavamo pravo naplate održavanja programa.

No, praksa je pokazala da održavanje naših programa gotovo pa i nije potrebno.

Osim toga, nakon narudžbe višekorisničke verzije programa, primit ćete DEMO višekorisničke verzije kako bi je PRIJE KUPNJE mogli isprobati na svojoj računalnoj opremi! Time eliminirate rizik da program platite, a da vam isti ne može proraditi na vašoj računalnoj opremi.

NA VRH STRANICE

Koja je garancija na program i što u nju ulazi?
 
Evo najvažnijih stavaka garancije:

- sve greške u programu čiji je uzrok u programskom kodu samog programa - otklonit ćemo na naš teret;

- prilagodba/promjena programa (ili bilo kojeg njegovog dijela) specifičnim korisnikovim potrebama ne ulazi u garanciju programa. Eventualne promjene postaju predmet novog poslovnog ugovora između korisnika i vlasnika/distributera programa;

- greške u radu programa UZROKOVANE:
fizičkim kvarom računala, neispravnim radom Windowsa ili računala korisnika, neovlaštenim brisanjem/intervencijom na bilo koju komponentu programa AS Kompenzacije © ili AS Kompenzacije PLUS ©, djelovanjem malicioznih programa na računalu korisnika ili havarijom - ne ulaze pod garanciju programa!

- prema Ugovoru s krajnjim korisnikom, korisnik je dužan samostalno raditi redovite sigurnosne kopije unesenih podataka i brinuti o sigurnosti istih. Vlasnik/distributer programa NE ODGOVARA za izgubljene/otuđene programske podatke bez obzira na uzrok!

- eventualna nekompatibilnost kupljene verzije programa AS Kompenzacije © i AS Kompenzacije PLUS © s najnovijim Windowsima ne spada u garanciju programa.

Prilagodba kupljenih verzija najnovijim Windows sustavima će se tretirati kao naplativo izvanredno održavanje ili će se korisniku nekompatibilne verzije ponuditi na kupnju verzija koja podržava rad s najnovijim sustavom uz određeni popust.

NA VRH STRANICE

Zašto je rok za reklamacije i povrat novca (samo) 30 dana?
 
Vjerujemo da je rok od 30 dana nakon kupnje sasvim dovoljan period da se program instalira i provjeri radi li ispravno ili ne.

Osim toga, ponuđene DEMO verzije ne razlikuju se od ORIGINALNE verzije, i njenim besplatnim preuzimanjem može se provjeriti funkcionalnost i ispravnost programa na računalnoj opremi i prije kupnje - time ćete izbjeći rizik da program platite a isti ne može proraditi na vašoj opremi.

U periodu od 30 dana od datuma računa bilo koje verzije programa, kupac ima pravo zatražiti povrat novca ako nije u mogućnosti pokrenuti ili instalirati program na ispravnoj računalnoj opremi.

Da bi zahtjev bio valjan, isti mora sadržavati i kompletnu poruku o grešci (tzv. error.log) koju sistem pritom javlja.

Ako u roku od deset (10) radnih dana od vaše prijave nemogućnosti pokretanja programa ne budemo u mogućnosti ispraviti grešku na ispravnoj računalnoj opremi korisnika, uplaćeni novac bit će u potpunosti vraćen na račun kupca.

Nakon isteka perioda od 30 dana od datuma računa programa kupac gubi pravo povrata novca - ali, naravno, zadržava sva prava navedena u garanciji programa.

Zahtjev za povratom novca koji je proizašao iz nepoznavanja svojstava i/ili nepoznavanja mogućnosti i načina rada bilo koje verzije programa AS Kompenzacije © i AS Kompenzacije PLUS © neće biti uvažen!


NA VRH STRANICE


REGISTRACIJA PROGRAMA

Kako se registrira program?
 
DEMO verzija programa registrira se (otključava) u originalnu verziju na sljedeći način:

1.) Otvorite e-mail poruku koju ste dobili prilikom kupnje programa

2.) Označite i kopirajte registracijski kod iz teksta poruke

3.) Pokrenite DEMO verziju programa na Vašem računalu. Ako želite registrirati višekorisničku verziju, pokrenite program na bilo kojem klijentskom računalu.

4.) Na alatnoj traci (gornji dio ekrana) pronađite link Podešavanje i kliknite na njega

5.) Otvara se prozor Podešavanja

6.) Na samom dnu (lijevo od gumba Registriraj), u prostor za upis teksta, unesite ("zalijepite") kopirani registracijski kod

7.) Kliknite na gumb Registriraj

8.) Javlja se poruka: "Molimo restartajte program AS Kompenzacije!"
Kliknite gumb OK.

9.) Zatvorite prozor Podešavanje

10.) Javlja se poruka: "Želite li spremiti promjene?"
Kliknite gumb DA.

11.) Izađite iz programa i ponovno ga pokrenite

Time ste otključali sve opcije programa i program je spreman za rad.

NA VRH STRANICE

GREŠKE U PROGRAMU

Ukoliko primijetim grešku u programu - kakav je postupak?
 
Ukoliko primijetite bilo kakvu grešku u programu - nemojte nas zvati telefonom - već nam uputite e-mail ili pošaljite ispunjeni kontakt formular s detaljnim opisom greške ili problema.

Svakako nam priložite ("attachirajte") i kompletan error.log.

error.log ćete pronaći na računalu koji Vam služi kao SERVER ili na vašem računalu ako koristite verziju za jednog korisnika, i nalazi se u:

C:\Program Files\AS kompenzacije\temp

Prije što nas kontaktirate - svakako provjerite dolje na ovim stranicama da već nije pružen odgovor na to kako otkloniti grešku koja se javila i vama.

NA VRH STRANICE

Ne mogu pokrenuti višekorisničku verziju - na SERVERU imam instaliranu InterBase bazu podataka koju koristi drugi program.
 
InterBase baza podataka je u koliziji s bazom podataka Firebird koju koristi verzija programa AS Kompenzacije, stoga AS kompenzacije s bazom Firebird NE MOŽE raditi na vašem serveru.

NA VRH STRANICE

Program se ruši ili javlja grešku prilikom ispisa formulara i/ili prilikom pregleda formulara na ekranu.
 
Greška kod ispisa na pisač javlja se uslijed 2 razloga:

1. razlog:
Na računalu na kojem je instaliran AS Kompenzacije (bilo koja verzija) nije instaliran printer ili nema pristupa do mrežnog ili lokalnog printera.

Rješenje: instalirati program na računalo koje je povezano s printerom

-----------------------------
2. razlog:
Na računalu na kojem je instaliran AS Kompenzacije (bilo koja verzija) instalirana je starija verzija Internet Explorera.

Rješenje: instalirajte noviji Internet Explorer (od ver. 6.0 na više)

-----------------------------
Greška kod pregleda na ekranu javlja se ako na računalu nije instaliran noviji Internet Explorer (od ver. 6.0) i/ili nije instaliran MS Word (ili OpenOffice Writer).

Rješenje: instalirajte noviji Internet Explorer i/ili MS Word (ili neki drugi program za procesuiranje teksta)

NA VRH STRANICE

Kod višekorisničke (multi-user) instalacije - nakon unosa servera klijentsko računalo se ne može spojiti na server-bazu i javlja sljedeću grešku:

Connectivity error: Unable to complete network request to host "Ime Servera". Failed to establish a connection.
 

Vjerujemo da ste izvršili instalaciju točno po priloženim uputama.

Provjerite radi li serverska verzija programa, tj. može li se na SERVERU ući u program i normalno raditi. Ako program radi normalno, to ujedno znači da je uspjela instalacija Firebird database servera. Nakon toga se instaliraju verzije po klijentskim računalima.

Provjerite da "firewall" (ili neka druga sigurnosna mjera) ne blokira program kompenz.exe i TCP/IP port 3050 (to je defaultni port na kojem radi program) - to je ujedno i najčešći slučaj pojavljivanja spomenute greške.

Ili, ako je na serveru, ili nekom od klijenata, već prije bila instalirana InterBase baza podataka, može doći do konflikta na serveru (driveri).

Još jedan od razloga može utjecati da se klijentsko računalo ne može spojiti sa serverom, a to je instalirana DEMO verzija za 1 korisnika koja nije deinstalirana prije instalacije klijentske multi-user verzije. Ako je ostala instalirana, deinstalirajte je, restartajte računalo i instalirajte ponovno klijentsku multi-user verziju.

Ako i dalje imate problema, molimo Vas da nam uputite e-mail sa što je moguće više detalja i podataka o sustavu koji koristite.

NA VRH STRANICE


Prilikom izlaska iz programa - javlja mi grešku:
"File access is denied c:\program files\as kompenzacije...- error number: 1705"
 
Greška nastaje kod Windows 7 ukoliko ste program instalirali bez ADMINISTRATORSKIH prava.

Rješenje je da se "ulogirate" s administratorskim pravima i nanovo instalirate program (naravno, prethodno morate DEINSTALIRATI postojeći verziju);

ili, drugo rješenje, možete program instalirati u BILO KOJI drugi "folder" osim u "Program files" (npr. otvorite novi folder imena: "KOMPENZACIJE" i instalirajte program u njega).

NA VRH STRANICE

Prilikom pokretanja DEMO verzije javlja mi grešku:

"[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified"
 
Molimo vas da preuzmete i instalirate potrebne upravljačke programe koje program koristi u radu s bazom podataka. Upravljačke programe preuzmite ovdje (527 KB).

NA VRH STRANICE

Ne mogu pokrenuti DEMO verziju programa...
 
Ukoliko imate starije Windowse (98, 98 SE, Me), najvjerojatnije nedostaju neki upravljački programi koje program koristi.

No, da bi bili potpuno sigurni o čemu je riječ, molimo vas da popunite obrazac za kontakt navodeći točnu poruku o grešci. Mi ćemo vam promptno poslati rješenje za problem s kojim ste se susreli.

NA VRH STRANICE

PITANJA INOZEMNIH KORISNIKA

Kako kupiti program?
 
Program možete naručiti isključivo popunjavanjem "on-line" narudžbenice.

Po primitku Vaše narudžbe za verziju programa za jednog (1) korisnika, zaprimit ćete na e-mail predračun za kupnju programa ili, ako ste naručili višekorisničku verziju, link za preuzimanje DEMO-a višekorisničke verzije - kako bi je mogli isprobati i prije kupnje.

Nakon evidentiranja vaše uplate, primit ćete na e-mail registracijski kod kojim ćete DEMO verziju registrirati u regularnu verziju bez ograničenja.

Račun za program šaljemo Vam poštom u roku od 14 radnih dana.

Pozivamo Vas da prije kupnje programa svakako isprobate DEMO verziju koju želite kupiti!

NA VRH STRANICE

Zašto verzija 2.0 nije lokalizirana za tvrtke iz BiH, Slovenije, Srbije...?
 
Održavati 6 različitih verzija programa ponajviše radi jezičnih razloga jednostavno nije isplativo. Ako ste tvrtka iz BiH ili Srbije ili iz bilo koje zemlje zainteresirane za naš program - molimo vas da preuzmete hrvatsku verziju koju sami ili uz našu pomoć možete uspješno "lokalizirati".

Naravno, radi toga što ćete lokalizaciju raditi sami (uz naše precizne i jednostavne upute) ostvarujete 15% popust na sve verzije programa!

NA VRH STRANICE


Kako se lokalizira program za tvrtke iz Slovenije, Makedonije, Srbije...?
 
Svaka verzija programa AS Kompenzacije može se relativno lako i jednostavno "lokalizirati" za korištenje u tvrtkama iz Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore...

Sve što treba učiniti jest zamijeniti/prilagoditi postojeće tekstove "špranci" (predložaka) kompenzacijskog, cesijskog i asignacijskog obrasca tako da isti odgovara jeziku i legislativi pojedine države. Mi ćemo promjeniti predložak kompenzacijskog obrasca - jer se jedino on ne može mijenjati od strane korisnika.

Kako to napraviti pogledajte dolje (u odgovoru na sljedeće pitanje).

Svi kupci programa, radi toga što će sami unositi nabrojane promjene, ostvaruju popust od 15% na sve verzije programa!

Naravno, programske komande se ne mogu mijenjati - ali vjerujemo da su one svima razumljive, tako da ne bi smjele predstavljati prepreku u korištenju programa.

NA VRH STRANICE

Što kada se u našoj zemlji promijene zakonski uvjeti (prestaju važiti određeni članci, izmjene se obrasci kompenzacija, cesija...), kako ćete to ispraviti?
 
Sve promjene u tekstu kompenzacija, cesija i asignacija možete jednostavno sami ispraviti ili prepraviti - to je još jedna prednost našeg programskog paketa!

Bitno je da znadete da nakon kupnje NISTE ovisni o nama - jer su programi toliko 'konfigurabilni' da sve tekstove, pravne članke i drugo možete promjeniti i ispraviti sami i to brzo i jednostavno.

Na primjer:

Tekst koji se ispisuje u zaglavljima kompenzacija, cesija i asignacija možete sami prepraviti/ispraviti ovako:

1.) 'KLIK' na gumb PODEŠAVANJE
2.) Odaberete koji tekst zaglavlja želite promijeniti/ispraviti
3.) Prepravite postojeći ili upišite sasvim novi tekst
4.) Spremite učinjene promjene


Što se tiče tekstova ugovora cesija i asignacija, njih isto tako lako možete sami promijeniti/prilagoditi.

Primjerice, ako želite promijeniti "šprancu" ugovora o cesiji kako bi ga program memorirao za buduće korištenje:

1.) KLIKNETE na "C" (Cesije)

2.) KLIKNETE na Ispiši (ikonica printera)

3.) Otvara se prozor Ispis - birate ispis u program Word ili Writer

4.) Otvara se prozor Print > na njemu odaberete opciju Uredi tekst

5.) Otvara se vaš editor teksta i u njemu uređujete sve elemente teksta.
Pazite da pritom ne obrišete/promijenite sistemske dijelove u tekstu (to je onaj sistemski tekst koji se nalazi između '¤' znakova).

6.) Kada ste gotovi, spremite promjene (kliknite 'SAVE' - ikonica diskete) na vašem tekst editoru

7.) Zatvorite editor teksta

8.) KLIKNITE "OK" na programsku poruku

9.) Na pitanje "Spremi promjene?", KLIKNETE "DA"

Čestitamo - program je memorirao sve učinjene promjene na tekstu "šprance" cesijskog ugovora!

Na istovjetan način možete promijeniti i tekst asignacijskog ugovora.

NA VRH STRANICE

Kako vršite održavanje programa?
 
Održavanje programa bit će isključivo obavljeno internetom (e-mail, Skype, Remote access...). Nakon isteka roka za besplatno održavanje - održavanje će biti naplaćeno po važećem cjeniku (rokove za besplatno održavanje pronađite pri sredini stranice).

No, praksa je pokazala da održavanje programa gotovo pa i nije potrebno...

NA VRH STRANICE

Šaljete li kupljene programe na instalacijskom disku?
 
Programe više ne šaljemo na instalacijskom disku.

Programi se preuzimaju isključivo putem interneta. Time se eliminira gubljenje poslanog instalacijskog diska i vrijeme čekanja da isti stigne poštom.

NA VRH STRANICE| Početna stranica  Kontakt  Narudžba programa  E-mail |
 Na vrh stranice