» održavanje Facebook stranica
    » osmišljavanje imena tvrtke
» pisanje radio oglasa
    » kreiranje TV reklama

Copywriting Usluge

Pisanje tekstova za tiskovne i elektronske medije

• Pisanje teksta i koncipiranje oglasa / advertorijala

Svaka čast webu, televiziji ili radiju, ali tiskovni oglas je... tiskovni oglas!

Uvijek pri ruci, lako dostupan, dugog vijeka trajanja... Upravo zbog spomenutih kvaliteta isti mora sadržavati tekst koji osvaja čitatelja i prenosi željenu poruku na pravi način. Dopustite mi da vaš oglas ili advertorijal krase upravo takve odlike!

Kontaktirajte me!• Pisanje tehničkih i drugih stručnih tekstova

Vaš budući oglasni materijal jednostavno mora biti "nabijen" tehničkim izrazima te bi bilo najbolje da ga napiše netko s formalnom tehničkom naobrazbom?

Eh, još kad bi samo takva osoba imala iskustva u prodaji/marketingu!?

Diplomirani sam inženjer strojarstva. Radio sam nekoliko godina na komercijalnim poslovima i kao računalni konzultant. Pratim redovito sve tehnološke novotarije i sva stečena znanja redovito obnavljam i svrhovito "ugrađujem" u "tehničke tekstove"!

Naravno, ako se radi o pisanju stručnog teksta izvan moje domene (npr.: medicina, kemija, sociologija i sl.) - potrudit ću se da temeljito proučim tematiku i da vas, po potrebi, "zagnjavim" za dodatno pojašnjenje. Ne brinite, poprilično sam "bistar", pa mi ne treba puno da "pohvatam sve konce" ;)
Kontaktirajte me!• Adekvatna prezentacija sadržaja vaših internet stranica i pisanje marketinški efikasnog teksta za web stranice

Planirate napraviti svoj web i mučite se oko osmišljavanja teksta koji bi u najboljem svjetlu prezentirao ono što nudite? Bilo bi super kad bi tako napisani tekst poboljšao i prodaju?

Potvrdni odgovori na gornja pitanja upućuju vas da iskoristite moje usluge!

Ne samo da ću vam pomoći da vaše web stranice svojim sadržajem rade za vas, nego ću vas i savjetovati kako da budu "simpatičnije" tražilicama od stranica vaših konkurenata! (tzv. Search Engine Optimization).

Znači, ako trebate tekst za web stranice koji "radi" upravo ono što ste i zamislili - kliknite na zelenkasti gumb niže desno!
Kontaktirajte me!
• Pisanje tekstova za facebook stranice i postavljanje facebook postova, osmišljavanje teksta za blogove i twitter objave

Facebook je izvrstan promotivan kanal i iznimno zahvalan medij za neposredan kontakt s vašim klijentima i kupcima. Danas svaki ozbiljniji biznis jednostavno mora biti prisutan i na najpopularnijoj društvenoj mreži - to je gotovo pa jednako bitno kao i posjedovanje vlastite web stranice.

Možete me angažirati da pišem tekst za vaše facebook stranice i vodim o njima potpunu brigu.

OTVARANJE poslovne Facebook stranice sadrži:
*

+ registriranje vaše domene na facebooku (Facebook Web Address)
npr: www.facebook.com/vaš_naziv (ako je isti dostupan!)**

+ dizajn zaglavlje stranice i dizajn/obrada slike profila
(dizajn logotipa i izrada posebnih ilustracija nije uključena u cijenu)

+ dodavanje do 15 slika s prilagodbom veličine

+ tekst s osnovnim podacima o tvrtci/proizvodu/usluzi

+ upis svih kontakt podataka tvrtke

= 890 Kn +PDV


ODRŽAVANJE Facebook stranice sadrži:
*

+ najmanje tri puta tjedno (minimum 12 puta mjesečno) logiranje na vašu Facebook stranicu i prosljeđivanje svih relevantnih upita na vašu tvrtku

+ kontrola sadržaja postova posjetitelja i uklanjanje onih neprimjerenih

+ direktno odgovaranje na upite/”postove” koji ne zahtijevaju vaše posredovanje


+ savjeti za još bolju prezentaciju na facebook-u ili nekom drugom mediju

+ pisanje/osmišljavanje do ukupno pet (5) postova mjesečno te postavljanje odgovarajućeg vizuala uz svaki post (tekst posta/vijesti uključen u ovu ponudu je veličine do maksimalno jedne kartice teksta = 1800 znakova uključujući razmake i interpunkciju)

+ unos i osnovna grafička obrada do ukupno šezdeset (60) dostavljenih fotografija mjesečno

+ unos jednog video materijala mjesečno (ne uključuje snimanje, prilagodbu niti obradu video materijala, unos video materijala većeg od 50 MB se dodatno naplaćuje!)

= 1790 Kn +PDV (mjesečni paušal)


* Ako broj logiranja, postova ili materijala bude veći od gore naznačenog - paušalni iznos za taj mjesec bit će proporcionalno uvećan. Dizajn logotipa / ilustracija "po narudžbi" nije uključeno u gornje ponude!


** Da bi se otvorila poslovna Facebook stranica - prethodno se mora koristiti ili otvoriti privatna facebook stranica (obično na ime vlasnika tvrtke/organizacije). Ponekad postavljanje facebook adrese (URL-a) poslovne stranice bude privremeno onemogućeno najnovijim facebook pravilima (brojem "prijatelja", aktivnost na stranici i sl.)


Twitter

Pisanje twitter objava i nije neki problem ako se nađe vremena i ako se ne zaboravi...

Tvrtke najčešće nemaju vremena za redovite i promptne objave - a kada ga i imaju, troše ga na njima važniji zadatak. Danas se zapostavljanje ili ne posjedovanje twitter računa smatra ozbiljnim propustom u promociji poslovanja.

Ako ste u potrazi za pouzdanom i stručnom osobom za održavanje vašeg twitter računa/stranice - javite se "niže potpisanom" ;)

Za fer iznos, brinut ću se da vaša twitter stranica sadrži svježe i relevantne objave te ću twitter-odnose s vašim klijentima držati na nivou koje današnje uspješno poslovanje i zahtijeva.


Blog

Blog je još jedan od zgodnih promotivnih "prozora" u Svijet. Nakon pojave facebooka nešto je zapostavljeniji, ali njegova promotivna moć i dalje nije za "bacanje" - jer ga tražilice i dalje jako cijene.

Nemate ideje za najnoviji blog post ili vam "samo" nedostaje vremena?

Kliknite na gumb "Javite mi se" i zatražite ponudu za pisanje i uređivanje bloga.

Kontaktirajte me!• Osmišljavanje teksta za uobičajene promotivne materijala (pisanje teksta za letke, tekst za brošure, pisma namjere, pisanje teksta za e-mail kampanje...)

Bilo da se radi o brošuri, prospektu, letku... tekst mora izložiti sve ključne karakteristike proizvoda / usluge. Sadržaj mora biti napisan jasno, precizno i pregledno - ne smije biti mjesta za nejasnoće.

Naravno, sve skupa mora biti prezentirano u dopadljivoj vizualnoj formi tako da pobudi interes i ne završi u košu već u prvih par sekundi.

Slažete li se da se pisanja teksta "uhvatim" ja - a da vizualnu "stavku" (dizajn) povjerite mom provjerenom timu grafičkih-kreativaca?

Kontaktirajte me!• Pisanje teksta govora

Bliži se važna konferencija, godišnjica ili, pak, svadba a vi morate održati govor?

Pisanje teksta govora spada u najzahtjevnije poslove za svakog copywriter-a, a pogotovo za vas koji, vjerojatno, baš i niste vješti u pisanju; ili jednostavno imate pregršt prečih stvari za obaviti...

Angažirajte me s punim povjerenjem - a govor koji ću vam uručiti bit će napisan "vašim riječima", tako da se s njime možete u potpunosti poistovjetiti; a opet precizan, informativan, zabavan, ozbiljan ili duhovit... upravo onakav kakav ste i željeli!

Kontaktirajte me!• Direct Mailing - pisanje tekstova i grafički dizajn iz "njedara" mojeg kreativnog tima

I dan danas pismo naslovljeno direktno na vašeg klijenta ima zavidnu promotivnu snagu i važnu ulogu u održavanju dobrih poslovnih odnosa.

Ako se odlučite za takav kontakt s klijentom - mogu vam pružiti kompletnu uslugu:
kreativna koncepcija + pisanje teksta + grafički dizajn pa čak i tisak!

Kontaktirajte me!• Osmišljavanje oglasa za radio

Po "eteru" su "vrti" popriličan broj "neslušljivih" radio-oglasa. Vjerujem da je prosječna reakcija na takve oglase momentalno mijenjanje stanice ili gašenje radija.

Dospijeva li takva komercijalna poruka do slušatelja? Naravno da ne jer je takav radio-spot jednostavno "neslušljiv"!

"Slušljivost" radio oglasa je njegova najvažnija karakteristika, a ja vam mogu garantirati da će vaš radijski oglas biti upravo takav! Ideja i tekst radio oglasa - sve po duplo povoljnijoj cijeni od ozbiljne konkurencije - uz, naravno, zadržavanje top-kvalitete uratka!

Trebate nekoga da vam napravi oglas za radio? Samo kliknite donji zelenkasti gumb!


Kontaktirajte me!• Kreiranje TV spotova - od ideje do najsitnijih detalja

Televizija je (još uvijek) medij s najjačim utjecajem na ljude.
Možete oglašavati u raznim medijima - ali TV spot će zasigurno izazvati najviše reakcija.

Mirne duše angažirajte moj tim ako ne znate što i kako prikazati u vašoj TV reklami. Mi ćemo napisati tekst i scenarij TV spota, napraviti "storyboard" po čijim smjernicama ćete lako snimiti vašu TV reklamu ili vas savjetovati u svezi izvedbe željene TV promocije.

Zašto odabrati baš nas? Pa recimo to ovako: odnos "cijene i kvalitete" je izvanredan - na "kreativnom" HR prostoru nećete sigurno proći bolje
!
Kontaktirajte me!
Kreiranje imena branda, osmišljavanje imena tvrtke ili tržišnog imena proizvoda / usluge

• Davanje imena (brand-naming) vašoj tvrtci, proizvodu, usluzi...

Na što vas asocira riječ "Ki - Ki"?

Pomislili ste na polu-tvrdi bombon nalik na žvakaću? Bingo!

Kad izgovorim ta dva sloga: "Ki-Ki"; osjetim ljepljivo-slatki okus moga djetinjstva. Ta mi riječ jednostavno tako zvuči...
A zamislite da je taj krašev proizvod dobio neko drugo ime, na primjer: "Jadran bombon" - to jednostavno ne bi bilo to...

Ime mora odražavati bit proizvoda/usluge/tvrtke i krucijalno je za ostvarivanje uspjeha na tržištu. Hajdemo ga odabrati zajedno!

Na "sestrinskim" web stranicama specijaliziranjim za kreiranje imena branda odaberite odgovarajući paket ili, ako vam ponuđeni "brand-naming" paketi ne odgovaraju - javite nam koliko bi izdvojili za kreiranje imena - a mi ćemo se potom pokušati prilagoditi vašem budžetu.

Izmišljavanje imena za tvrtku, proizvod... nije nimalo lako - ne trošite na to svoje vrijeme kada je takva profesionalna usluga vrlo povoljna.

Kliknite za odabir paketa za osmišljavanje imena.


Kontaktirajte me!• Osmišljavanje reklamnih slogana, USP-ova, krilatica...

Ima li išta ljepše nego kad ljudi pjevuše reklamni slogan vašeg proizvoda ili usluge?

Ne mogu garantirati da će slogan kojeg ću za vas osmisliti ući u "narodnu predaju", no ono što mogu garantirati je da će biti unikatan, prikladan i svrhovit.

Složit ćete se da su upravo to kvalitete koji svaki uspješan slogan / krilatica mora imati.

Povoljne "pakete" za kreaciju slogana/krilatica/USP-a pronađite na LogoZaVan! stranicama.


Kontaktirajte me!
Marketinški savjeti

• Kako i gdje se reklamirati a da ne potrošite hrpu novca uzalud?

Imate gotov proizvod, uslugu...i mislite si: "Kako potrošiti što manje novca na promociju a da uloženo ostvari "opipljivi" efekt?

Kad biste barem pronašli nekoga tko bi vam pružio precizan, dobronamjeran i provjeren marketinški savjet...?

Eto, pronašli ste ga!
Kontaktirajte me!• QUICK-CHECK (brza provjera tržišne kvalitete promotivnih materijala)

Imate novu web stranicu, spremate objavu oglasa, poslali bi "pismo namjere" ili se baš spremate na tisak brošure... i željeli bi provjeriti je li s tim materijalima sve u redu - tako da ne krenete u objavu a da sadržaj / koncepcija krije neželjene propuste?

E, baš zato je oformljena moja QUICK-CHECK usluga!

QUICK-CHECK usluga je "instant" provjera tržišne "kvalitete" vaših promotivnih materijala.

Ako vaš materijal sadrži propuste koje će mu umanjiti "tržišnu efikasnost" - primit ćete moju analizu u formi natuknica koja sve uočene propuste / greške poimence nabraja te sugerira konkretno poboljšanje sadržaja.

Cijena QUICK-CHECK usluge kreće se od 200 do 1500 Kn (+PDV) po promotivnom materijalu (ovisno o njegovoj vrsti, količini i složenosti). Naravno, zadržavam pravo da u slučaju provjere nadprosječno kompleksnih i / ili obimnih materijala cijena QUICK-CHECK usluge izađe izvan gore napisanog okvira!

Molim vas imajte na umu još i ovo:
ova usluga je jednokratna - to znači da nakon što jednom pregledam vaš materijal i pružim vam svoju ocjenu i smjernice - opetovana provjera istog materijala, nakon što ste, primjerice, vi sami napravili ispravke, bit će smatrana novom QUICK-CHECK provjerom!

Kontaktirajte me!


• Tražite "drugo" mišljenje?

Imate "izvrsnu" ideju za radio-spot, TV reklamu, web stranicu, oglas... no prije ulaganja ozbiljne količine novca u produkciju željeli bi čuti i mišljenje (drugog) stručnjaka?

Izložite mi vašu ideju - do minucioznih detalja - a ja ću vam potom poslati iskrenu, preciznu, i konkretnu ocjenu iste - koja može spasiti "vaš novčanik" od potencijalnog financijskog nokauta ili vam ukazati na neke sasvim nove mogućnosti.

Kontaktirajte me!

O cijenama...

Cijene copywriter-skih usluga vrlo je teško definirati u vidu "klasičnog" cjenika - moguće ih je jedino prikazati okvirno u rasponu "od-do"...

Kada ih prikažem tako - često se nađem u nezgodnoj situaciji jer ljudi očekuju da im ponudim onu najnižu cijenu... no to najčešće nije realno...

Primjerice:
ako se cijena pisanja / uređivanja teksta za letak dimenzije B5 kreće od nekih 200-600 kn - tada istaknuta najniža cijena vrijedi za projekt gdje su mi "servirane" sve potrebne informacije koje moraju "stati" na letak a meni jedino preostaje da ih "posložim" i upriličim u marketinški korektan tekst.

Prava je istina da proces pisanja košta najmanje: otprilike 70% cijene copywriter-skog uratka leži u svemu onome što pisanju prethodi; a koje se može svesti pod "zajednički nazivnik":
"upoznavanja s poslovanjem klijenta i/ili s predmetom oglašavanja."

A to je proces koji "troši" najviše vremena i koji mora biti obavljen temeljito.

Kako bi saznali točnu cijenu za vaš projekt - pošaljite mi detaljan mejl.

U njemu iznesite o čemu se točno radi, koliko bi (otprilike) trebalo napisati stranica teksta (A4), koji su rokovi te sve druge detalje za koje mislite da će preciznije definirati vaš projekt.

Slobodno budite opširni i detaljni - time će zasigurno i moja ponuda biti povoljnija.

Kontaktirajte me!